Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over metaalrecycling en  mogelijkheden bij G&W Brink.

Hoe kan ik een container bestellen?

U kunt eenvoudig telefonisch een container aanmelden om te laten plaatsen, op te laten halen of om te wisselen.

Hoe weet ik hoeveel en wat voor containers ik nodig heb?

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw metaalafval te inventariseren en een geschikt voorstel te doen.

Wat voor soort containers biedt G&W Brink aan?

Wij hebben containers in diverse soorten en maten beschikbaar. Wij geven graag advies aan  u over het inzetten van de juiste containers zodat u uw metaalafval optimaal kunt scheiden. Een container kost u niets. Wij verrekenen de kosten die wij maken met de opbrengst voor uw schroot.

Welke soorten metaal kan ik inleveren?

Vrijwel alle soorten metaal kunt u inleveren, van oud ijzer tot koper en van zink tot elektronicaschroot. Klik hier voor een overzicht van materialen die wij innemen of bekijk ons acceptatiebeleid.

Bekijk een overzicht van materialen die wij innemen of bekijk hier ons acceptatiebeleid.

Waaraan herken ik het verschil tussen ijzer, RVS en aluminium?

Het verschil tussen ijzer, RVS (roestvrij staal) en aluminium kunt u testen met een simpel magneetje. Deze zal namelijk wel aan het ijzer blijven plakken, maar niet aan RVS of aluminium. Daarnaast is RVS zwaarder dan aluminium en donkerder van kleur.

Hoe werkt zelf inleveren?

U levert uw oud ijzer en ander metaalafval snel en eenvoudig bij ons in. Onze medewerkers helpen u met het lossen, sorteren, scheiden en wegen van het schroot. Op basis daarvan komen we tot een overzicht met daarop het ingeleverde metaal, gespecificeerd per metaalsoort , de daarbij horende prijs en de totaalprijs, zodat u exact ziet wat u van ons krijgt.

Wanneer moet ik mezelf legitimeren?

Als u zelf koper, messing, brons of kabel inlevert én u wilt contant uitbetaald krijgen, dient u zich te legitimeren. Bij alle overige materialen dient u enkel uw naam, adres en woonplaats op te geven en hoeft u geen legitimatie te overleggen.

Haalt G&W Brink ook oud ijzer op?

Voor het ophalen of inzamelen van metaalafval plaatsen wij in de meeste gevallen containers. Als u geen grote container nodig hebt voor uw metaalafval, dan hebben we een ruim assortiment kleine bakken en als de bakken waarin u het metaal verzamelt op lastig te bereiken plekken staan is dat ook geen probleem. Onze trailers zijn uitgerust met een meeneemheftruck en bovendien zijn onze trailers ook zeer geschikt voor het afvoeren van lang materiaal.

Particulieren kunnen hun schroot zelf aanleveren.

In welke regio’s is G&W Brink actief?

G&W Brink is gevestigd in Emmen en ontvangen klanten uit vrijwel heel Drenthe, maar ook daarbuiten.