Geschiedenis

De geschiedenis van G&W Brink voert ons naar 1960 waar opa Gradus Brink in de schroothandel begint. Gradus was een amicale man die goed op de hoogte was van de waarde van ijzer. Hij trok met de woonwagen rond door Nederland tot de liefde viel op Emmen. In eerste instantie trok hij met de bakfiets rond om oude spullen op te halen bij de mensen. Later ging hij over op een autosloperij.

Van kinds af aan hielp zijn zoon Willem al mee in het bedrijf van zijn vader. Toen Willem op zijn twaalfde klaar was met de lagere school, ging hij fulltime aan de slag bij zijn vader. Zeven jaar later werd Willem opgenomen in de zaak. In hetzelfde jaar verlegden ze hun werkzaamheden naar het verzamelen en recyclen van ijzer en metaal. Tot het overlijden van vader op 60-jarige leeftijd, hebben vader en zoon altijd samengewerkt.
Geertje de vrouw van Gradus , heeft ook altijd een belangrijke ondersteunende rol gehad in het bedrijf en ook nu helpt zij Willem nog dagelijks mee.

G&W Brink ijzer en metaalhandel is inmiddels uitgegroeid tot een modern bedrijf en is aangesloten bij de Metaal Recycling Federatie. Op het omvangrijke terrein worden de materialen opgeslagen,dat o.a. afkomstig is uit Nederland, Europa en de Bovenwindse Eilanden.

In de toekomst wil Willem Brink het bedrijf nog verder moderniseren en uitbreiden. Uiteraard is er de wens dat de volgende generatie Brink. ( Willem heeft 2 zoons en een dochter) later het bedrijf zal overnemen. Beide zonen zijn regelmatig op het bedrijf werkzaam, waarmee de toekomst voor de firma Brink lijkt gewaarborgd.

Inmiddels werken er bij G&W Brink  zes gekwalificeerde medewerkers en helpt Moeder Brink ook regelmatig mee in het bedrijf. Zij beschikken over diverse vakdiploma’s en zijn volledig op de hoogte bij het detecteren van radioactief besmet schroot.

Onze collegiale medewerkers vormen een hecht team en zijn altijd behulpzaam wanneer u één van onze locaties bezoekt. Wat voor vragen u heeft, wij helpen u graag en staan u vriendelijk te woord.